[GTranslate]

Operationeel Inkoper / Operational Buyer

Operationeel Inkoper / Operational Buyer

1 FTE

Ventura Systems is wereldwijd marktleider op het gebied van deursystemen voor het openbaar vervoer. Vanuit deze marktleiders positie zijn we met onze kennis sinds kort ook ingestapt in deursystemen voor elektrische distributie trucks.
Wij bieden de modernste technologie, de hoogste kwaliteit deursystemen op maat gemaakt met daarbij natuurlijk oog voor de hoogst mogelijke duurzaamheid. Kortom, wij willen de beste zijn op het gebied van deursystemen voor urban transport. Niet voor niets zijn onze deuren ontwikkeld voor intensief gebruik met minimale uitval en worden onze deursystemen door klanten wereldwijd ingezet.
Wat 27 jaar geleden begon is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Bolsward, Duitsland, UK, USA, Hongkong en Australië. Inmiddels werken meer dan 200 medewerkers met veel enthousiasme en plezier bij Ventura Systems. Stap jij ook bij ons in?

Monitoren dat ingekochte materialen en onderdelen op tijd aanwezig zijn, zodat het productieproces niet stagneert. Zorgen voor het opbouwen en onderhouden van goede contacten met leveranciers met het doel de leverbetrouwbaarheid te vergroten. En bijdragen aan het behalen van de gewenste levertijden en kwaliteitsdoelstellingen. Uitdagende en belangrijke taken waar je als Operationeel Inkoper mee aan de slag gaat!

Wat ga je doen?

Als Operationeel Inkoper heb je een belangrijk rol in het productieproces. Één van Je belangrijkste taken is ervoor zorgen dat ingekochte materialen op tijd aanwezig zijn. Dit controleer je regelmatig aan de hand van de (ERP) lijst met inkooporders en de tekortenlijsten. Signaleer je dat ingekochte materialen niet op tijd aanwezig zijn? Dan vraag je deze ontbrekende leveringen alsnog tijdig op bij de leverancier. Vervolgens herbevestig je te late leveringen met (internationale) leveranciers (Engels en/of Duits). In deze functie is het belangrijk dat je goed communiceert met onze leveranciers, maar ook heb je veelvuldig contact met interne collega’s. Zo geef je ontvangen informatie van leveranciers met betrekking tot de tekortenlijst door in het operationeel teamoverleg. Ook communiceer je over de wijziging van levertijdafspraken in het teamoverleg met het orderteam. Daarnaast stel je de Team Leader Logistics en Teamleader STB op de hoogte als er sprake is van regelmatige overschrijding van levertijden door leveranciers.

Daarnaast hou jij je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Verwerken van inkoopretour orders;
 • Bijwerken inkoopgegevens in ERP-systeem na het ontvangen van informatie van leveranciers;
 • In opdracht van collega’s van diverse afdelingen bied je zorg voor het aanmaken en afhandelen van inkooporders in het geautomatiseerde systeem;
 • Inboeken van gecontroleerde en afgetekende pakbonnen;
 • Algehele controle op orde en netheid volgens het 5S principe;
 • Archiveren van inkoopgerelateerde documenten;
 • Uitwisselen van informatie om te komen tot de juiste levertijden.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een klantgerichte Operationeel Inkoper die communicatief sterk is en gemakkelijk contact legt met onze leveranciers en interne collega’s. Naast dat je prima zelfstandig kan werken, is het ook van belang dat je zowel intern als extern de samenwerking zoekt. Tot slot ga je accuraat te werk en vindt je het belangrijk inkooprichtlijnen, de inkoopprocedure en interne bedrijfsvoorschriften na te leven.

Daarnaast zien we graag het volgende terug op je CV:

 • Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt een afgeronde MBO niveau 4 opleidingin een administratieve richting;
 • Je bent wekelijks beschikbaar voor minimaal 36 uur per week;
 • Je hebt ervaring met inkoopprocedures;
 • Je hebt een goede beheersing over de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

 • Een internationale organisatie met constant oog voor innovatie welke volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien;
 • Samenwerking in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en we geven je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen;
 • Een kleine, grote organisatie: klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen en de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen. Groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Sluit je profiel aan en is je interesse gewerkt? Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en CV voor deze vacature voor 9 oktober 2022. Jouw sollicitatie kun je sturen naar [email protected] ter attentie van Margriet Land.

Wil je meer weten over deze functie? Stuur dan ook gerust een e-mail naar [email protected] en dan zorgen wij ervoor dat er contact met je wordt opgenomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Newsletter

Subscribe to our newsletter to receive the latest news in your inbox.

We are committed to protecting your privacy

Other job vacancies
Other internships
X