[GTranslate]

Process Engineer

Ventura uses Quick Response Manufacturing to produce our door systems

Afdeling Total Quality Management

Aantal Fte’s: 1,0 

Ventura Systems is marktleider op het gebied van deursystemen voor het openbaar vervoer. Wij bieden de modernste technologie, duurzame producten van hoge kwaliteit en op maat gemaakte oplossingen om de passagierservaring te verbeteren en de uitvaltijd te verminderen. Wij richten ons op deursystemen voor intensief stedelijk passagiersvervoer. Wat 25 jaar geleden begon, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Bolsward, UK, USA, Hong Kong en Australië. Inmiddels werken ongeveer 200 medewerkers met veel enthousiasme en plezier bij Ventura Systems. Stap jij ook bij ons in?

Hoe ziet een werkdag eruit?

Het einde van het jaar nadert, een mooi moment om terug te blikken. Je bent nu tien maanden werkzaam als Process Engineer bij Ventura Systems en hebt al een aantal mooie projecten succesvol afgerond. Eén daarvan was het herinrichten van een productiehal. Samen met de projectgroep waar je in zat, nam je het logistieke proces in de hal onder de loep. Als ‘continue verbeteraar’ zag jij al snel dat er met een aantal aanpassingen al een flinke efficiencyslag gemaakt kon worden. En bij de geplande uitbreiding van een van de lijnen zag jij kans om twee vliegen in één klap te slaan – en zo te zorgen voor minimale gevolgen voor collega’s én de klant.

Het had wat voeten in de aarde; niet alle betrokkenen stonden direct te springen om een korte stillegging van de productie. Maar door ze goed mee te nemen in wat het uiteindelijk oplevert, kreeg je ze mee. Als echte kartrekker wist je ze vervolgens op proactieve en zorgvuldige wijze te betrekken bij het project. En omdat je altijd heel gestructureerd werkt, waren alle deelprocessen voor iedereen helder. Uiteindelijk kon je opnieuw een project succesvol en binnen de deadline afronden. Yes!

Hoe ziet de functie eruit?

Je werkt aan meerdere projecten tegelijkertijd en weet hiertussen snel te schakelen. Als Process Engineer streef je altijd naar het leveren van betrouwbaarheid en kwaliteit, en dit staat daarom in alle projecten voorop. Op dit moment heb je een aantal interne projecten lopen op het gebied van productie en logistiek. Ook zorg je voor de implementatie van het nieuwe testsysteem dat onlangs geïntroduceerd is. Je analyseert daarnaast op projectmatige basis bestaande processen; zijn ze nog actueel, of zie je ruimte voor verbeteringen? Aan jou hierover in gesprek te gaan met leidinggevenden.
Je zit in een hecht, informeel en betrokken team, maar in je projecten werk je zelfstandig, pak je je verantwoordelijkheid en maak je het verschil.

Je hebt regelmatig overleg met leveranciers over het verbeteren van de kwaliteit. We willen bij Ventura namelijk altijd aan de klantwens voldoen, ook met betrekking tot PPAP. Jij vindt het daarnaast belangrijk om up-to-date te blijven over jouw vakgebied; je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de markt, haalt informatie op en ziet kansen voor Ventura! Daarnaast bezoek je een aantal keer per jaar klanten in het buitenland. Kortom: een geweldige baan met veel vrijheid en afwisseling.

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat jij deze projecten succesvol hebt afgerond. Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je. 

Waar streef je naar?

Jij streeft naar continue kwaliteitsverbetering. Met jouw drive ga je altijd voor het beste eindresultaat en steeds betere producten van Ventura. Hierin staan de wensen van de klant uiteraard voorop. In elk project dat je als Process Engineer oppakt, zorg je voor de beste oplossing. Soms is het simpel, soms kom je met innovatieve ideeën. Jij streeft ernaar elk verbetertraject succesvol te begeleiden en af te ronden.

Wat wij van jou vragen

 • Je hebt een (technische) HBO opleiding afgerond richting Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of soortgelijk;
 • Je hebt kennis van lean productietechnieken en Six Sigma methodieken;
 • Je hebt een sterk technisch inzicht;
 • Bij voorkeur heb je kennis van ERP systemen en 3D ontwerpprogramma’s;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.

Jouw competenties

 • Je bent communicatief sterk. Ook als je te maken hebt met wat weerstand. Door de juiste tone-of-voice te pakken, weet jij alle betrokkenen te enthousiasmeren voor het project.
 • Je bent analytisch ingesteld. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen en hier vervolgens op te anticiperen.
 • Je hebt oog voor detail en streeft naar het leveren van kwaliteit.
 • Jij denkt in oplossingen, soms zijn ze simpel dan weer innovatief. Het belangrijkste is dat je de klantwens voorop hebt staan.

Wat bieden wij jou?

 • Waarom wil je dit niet mislopen? Omdat:
 • Jij werkt bij een trendsettend bedrijf, dat ook nog eens de beste busdeursystemen ter wereld maakt!
 • Je krijgt veel vrijheid en geeft vooral zelf invulling aan je functie.
 • Er is bij ons ruimte voor ondernemerschap en we waarderen eigen initiatief. Samen gaan we op avontuur om onze
 • Organisatie nog beter te maken.
 • De functie van Process Engineer is een prachtige stap in jouw carrière als ambitieuze professional.
 • Een direct dienstverband bij Ventura, wij binden graag goede mensen;
 • Een fulltime functie binnen een gedreven en collegiale werkomgeving met veel ruimte voor initiatieven en persoonlijke ontwikkeling;
 • Een marktconform salaris met een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Kort nadat je gestart bent stellen we samen een ontwikkelplan op.

Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!
Voor de sollicitatieprocedure maakt Ventura Systems gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van DiSC. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Sophia Schulte (Consultant Effectus-HR) op telefoonnummer 06-25355627. Je sollicitatie kun je sturen naar [email protected], ter attentie van Sophia Schulte.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Acquisitie naar aanleiding van de vacature is niet nodig.

Wil je de PDF van de downloaden, klik hier

Newsletter

Subscribe to our newsletter to receive the latest news in your inbox.

We are committed to protecting your privacy

Other job vacancies
Other internships
X