[GTranslate]

Afstudeerstage: inzet van AVG’s voor logistiek handelen

Inward Gliding door system (open)

Opleidingsrichting: HBO Werktuigbouwkunde of Bedrijfskunde

Bij Ventura worden deursystemen gemaakt voor in stadsbussen welke over de hele wereld worden gebouwd en ook rondrijden. Deze deursystemen bestaan uit een aantal ‘hoofdcomponenten’ te weten:

 • Één of twee deurbladen
 • Een aandrijving
 • Een mountingkit

Wat ga je doen?

Het is aan onze klant, om deze drie componenten bij de fabricage van de bus als een geheel samen te voegen in de bus in een werkend en compleet deursysteem. De aandrijving is hetgeen wat boven de deuropening in de bus wordt gemonteerd. De aandrijving zorgt voor de beweging welke de deurbladen in open en dicht positie beweegt. Om de deurbladen en aandrijving tot een werkend deursysteem in de bus te maken zijn mountingkit delen benodigd. Onder deze mountingkit delen vallen: deurarmen welke de deurbladen met de aandrijving verbinden, deurstangen, losse knoppen ondersteunen, losse luchtleidingen, en andere benodigde onderdelen. Bij Ventura worden elke dag rond de 250 hoofdcomponenten geassembleerd. De benodigde onderdelen worden gepickt op karren door de logistieke afdeling en middels een pull principe ‘gevoed’ aan de assemblagecellen. De toe- en afvoer van de pickkarren en het gereed product wordt gedaan door één persoon. De z.g.n. logistieke runner.

Met de verwachte omzet groei, en de huidige krappe arbeidsmarkt in het achterhoofd wil Ventura onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de logistieke handelingen door AGV’s te laten doen.

Wat houdt de opdracht in?

Ventura wil onderzoeken welke logistieke handelingen er op dit moment zijn, wat deze kosten en wat de mogelijkheden zijn voor automatisering en wat hiervan de impact is. Denk hierbij aan:

 • Type AGV geschikt voor vandaag en de toekomst van Ventura
 • Hoe de AGV’s aan te sturen
 • Artikeldragers geschikt maken voor AGV’s
 • Impact van AGV’s op de shopfloor layout

Stap jij bij ons in?

Ventura Systems is de toonaangevende fabrikant van innovatieve deursystemen voor het openbaar vervoer. Onze producten worden wereldwijd geleverd aan vele gerenommeerde fabrikanten van bussen en autonome voertuigen. Onze kennis en ervaring zetten wij vanaf 2023 ook in voor het leveren van (elektrische) deursystemen voor vrachtwagens voor stadsdistributie. Wij richten ons op de ontwikkeling van betrouwbare, veilige en op maat gemaakte deursystemen voor intensief gebruik.

Onze professionals maken op maat gemaakte toegangsoplossingen die de kwaliteit van (openbaar) vervoerssystemen verhogen en de functionaliteit van het voertuig verbeteren. Dit doen wij door een combinatie van de nieuwste technologie, een flexibel productieproces en oog voor mens en natuur. Niet voor niets worden de Ventura deursystemen door onze klanten in de hele wereld ingezet.

Wat in 1994 klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Bolsward, Duitsland, USA, Hong Kong en Australië. Inmiddels werken meer dan 200 professionals met veel enthousiasme en plezier bij Ventura Systems.

Wat bieden wij jou?

 • Een internationale organisatie met constant oog voor innovatie welke volop in ontwikkeling is en waar je met dit onderzoek zeker van toegevoegde waarde bent;
 • Samenwerking in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert;
 • Een leerzame stage voor de duur van 20 weken met een marktconforme stagevergoeding;
 • De kans om na je afstudeeropracht bij Ventura Systems te blijven;
 • Een kleine, grote organisatie: klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen en de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen. Groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Sluit je opleiding en je interesse aan bij dit onderzoek?

Dan kan je reageren door je motivatie en CV te sturen naar HR@venturasystems.com