[GTranslate]

Afstudeerstage: PID-order Inbouw Mock-up

Ventura Door Systems test

Opleidingsrichting: HBO Werktuigbouwkunde

Bij Ventura Systems worden deursystemen in drie delen geassembleerd. De drie delen zijn het deurblad, de aandrijving en de mountingkit. De aandrijving is hetgeen wat boven de deuropening in de bus wordt gemonteerd. De aandrijving zorgt voor de beweging welke de deurbladen in open en dicht positie beweegt. Om de deurbladen en aandrijving tot een werkend deursysteem in de bus te maken zijn mountingkit delen benodigd. Onder deze mountingkit delen vallen: deurarmen welke de deurbladen met met de aandrijving verbinden, deurstangen, losse knoppen ondersteunen, losse luchtleidingen, en andere benodigde onderdelen. Een mountingkit bestaat uit gemiddeld tussen de 20 en 30 relatief kleine onderdelen. Het is aan de bussenbouwer, onze klant, om deze drie componenten bij de fabricage van de bus als een geheel samen te voegen in de bus in een werkend en compleet deursysteem.

Wat ga je doen?

Ventura heeft drie productfamilies. Voor iedere klant wordt een product uit de productfamilie, klant specifiek gemaakt. Denk hierbij aan de vorm van een deurblad, glaskleur en pneumatisch/elektrisch.

Bij de eerste uitlevering van een nieuw product, wordt deze door mensen van Ventura ingebouwd om zo zeker te stellen dat het ontwerp voldoet aan de wensen van de klant en er geen issues zijn. Soms is er geen tijd om deze eerste inbouw te doen omdat de serie van de rest van de orders al snel volgt. Om deze reden wil Ventura deze eerste inbouw zelf doen, in Bolsward.

Het doel van je onderzoek:

Ontwerp een PID-order inbouw mock-up die flexibel is en een bus body kan nabootsen. Het onderzoek bevat niet alleen maar het technisch ontwerp. Er moet ook worden gekeken naar:

  • Wat zijn de verschillen tussen PID-orders
  • Wat zijn kritische punten bij een inbouw
  • Hoe maak je één mock-up per productfamilie

Stap jij bij ons in?

Ventura Systems is de toonaangevende fabrikant van innovatieve deursystemen voor het openbaar vervoer. Onze producten worden wereldwijd geleverd aan vele gerenommeerde fabrikanten van bussen en autonome voertuigen. Onze kennis en ervaring zetten wij vanaf 2023 ook in voor het leveren van (elektrische) deursystemen voor vrachtwagens voor stadsdistributie. Wij richten ons op de ontwikkeling van betrouwbare, veilige en op maat gemaakte deursystemen voor intensief gebruik.

Onze professionals maken op maat gemaakte toegangsoplossingen die de kwaliteit van (openbaar) vervoerssystemen verhogen en de functionaliteit van het voertuig verbeteren. Dit doen wij door een combinatie van de nieuwste technologie, een flexibel productieproces en oog voor mens en natuur. Niet voor niets worden de Ventura deursystemen door onze klanten in de hele wereld ingezet.

Wat in 1994 klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Bolsward, Duitsland, USA, Hong Kong en Australië. Inmiddels werken meer dan 200 professionals met veel enthousiasme en plezier bij Ventura Systems.

Wat bieden wij jou?

  • Een internationale organisatie met constant oog voor innovatie welke volop in ontwikkeling is en waar je met dit onderzoek zeker van toegevoegde waarde bent;
  • Samenwerking in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert;
  • Een leerzame stage voor de duur van 20 weken met een marktconforme stagevergoeding;
  • De kans om na je afstudeeropdracht bij Ventura Systems te blijven;
  • Een kleine, grote organisatie: klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen en de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen. Groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Sluit je opleiding en je interesse aan bij dit onderzoek?

Dan kan je reageren door je motivatie en CV te sturen naar HR@venturasystems.com