[GTranslate]

Ventura neemt Metaal 2000 over

Ventura Systems CV, marktleider op het gebied van busdeursystemen, neemt per 1 januari 2022 haar toeleverancier Metaal 2000 BV over.

Alle ruim 40 medewerkers, machines en gebouwen aan de Marne 26-28 in Bolsward worden onderdeel van Ventura Systems CV. Het wereldwijd opererende bedrijf met 200 medewerkers heeft overeenstemming bereikt met familie Sternsdorff, eigenaar van Metaal 2000. Ventura Systems produceert en verkoopt geavanceerde deursystemen voor passagiersvoertuigen in het openbaar vervoer.


Door jarenlange nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven is Metaal 2000 inmiddels volledig ingericht om Ventura Systems dagelijks op de juiste wijze van staal en aluminium onderdelen te voorzien.


Metaal 2000 is gespecialiseerd in lasersnijden, plaatbewerking, robotlassen en poedercoaten. Ook monteert Metaal 2000 halffabricaten voor Ventura Systems. Door de overname van Metaal 2000, wordt de samenwerking verder geïntensiveerd. Onderdelen kunnen zo nog meer op maat, naar wens en op tijd toegeleverd worden voor de productie van Ventura deursystemen.


Door te investeren in Metaal 2000, investeert Ventura Systems ook in de Nederlandse maakindustrie. Beide bedrijven willen inspelen op digitalisering binnen de industrie, het personeel verder opleiden en ontwikkelen, en nieuwe productietechnologieën en materiaaltoepassingen onderzoeken.